FAQ

You are here: Home » FAQ

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind u een aantal veelgestelde vragen. Heeft u een vraag die hier niet bij staat? Stel hem via de contactpagina, bel met (0499) 78 50 53 of stuur een e-mail naar info@betaalbarebedrijfsjurist.nl. Uw vraag wordt dan zo spoedig mogelijk beantwoord.

• Wat is het verschil tussen een advocaat en een jurist?

Een jurist is een persoon die de rechtswetenschap beoefend. Een advocaat is een jurist die hoofdzakelijk partijen bijstaat tijdens een rechtszaak. Een advocaat is dus altijd een jurist, maar een jurist is niet altijd een advocaat!

Overigens zijn er procedures waarin men zelf mag procederen, bijvoorbeeld in het strafrecht, bestuursrecht en bij de kantonrechter. Bij alle zaken waar men zelf mag procederen, mag men ook iemand hiertoe machtigen, bijvoorbeeld een zakenpartner of jurist.

▪ Kan ik de algemene voorwaarden voor mijn bedrijf zelf schrijven?

Ja dat kan, en het wordt ook veel gedaan. Er zijn genoeg ondernemers die de noodzaak van goede algemene voorwaarden niet inzien, en ze zelf schrijven.Het risico van het zelf schrijven van algemene voorwaarden, is dat deze niet voldoen aan de wettelijke regelgeving, dat ze verkeerd worden toegepast, of dat er essentiële artikelen ontbreken. Vaak blijken ze dan ook in de praktijk volkomen waardeloos…

Wilt u geld besparen en toch uw zaken juridisch op orde hebben? De Betaalbare Bedrijfsjurist is er voor u!

• Is Betaalbare Bedrijfsjurist ook voor particulieren?

Jazeker, ook particulieren kunnen voor rechtshulp bij ons terecht. Kijk op de pagina voor particulieren.

• Werkt Betaalbare Bedrijfsjurist met ‘no cure, no pay’?

No cure, no pay is een veelgebruikte manier van betalen bij advocatenkantoren in de Verenigde Staten. In Nederland was het tot 2014 voor advocaten verboden om op basis van ‘no cure, no pay’ te werken.
Betaalbare Bedrijfsjurist werkt niet op basis van no cure, no pay. Het is wel mogelijk om prijsafspraken te maken.

Neem voor informatie contact op met (0499) 78 50 53 of stuur een e-mail naar info@betaalbarebedrijfsjurist.nl

• Kunnen we ook voor gratis juridisch advies bij Betaalbare Bedrijfsjurist terecht?

Misschien! Het hangt helemaal van uw unieke situatie af, hoeveel werk uw probleem gaat opleveren. Misschien dat met een simpel telefoongesprek uw probleem al is opgelost !

Show Comments